Ko smo mi?


S ponosom ističemo da smo porodični pansion sa najdužom neprekidnom tradicijom na Tari, a verovatno i u ovom delu Srbije. Turizmom se bavimo još od 1964. godine i uvek smo težili da se kod nas svi oni kojima su mir, opuštanje i uživanje u prirodi važniji od noćnog života i provoda osećaju prijatno i opušteno. Skoro pedeset godina uspešnog rada rečito govori da smo u tome i uspeli. Fotografije u nastavku će vam dočarati kako smo tokom vremena gradili i unapređivali objekat i nivo usluge.


Pored zaljubljenika u prirodu, planinara i sportista, naši stalni gosti su i brojne ustanove i organizacije, kao što su dečja obdaništa, planinarska i kulturno umetnička društva.

KRATAK ISTORIJAT NAŠEG PANSIONA

Prve goste smo primili još daleke 1964. godine u staroj porodičnoj kući sa osam ležajeva. Sedam godina kasnije, podižemo novu kuću, namenski projektovanu za smeštaj gostiju. Kuća je imala sedam soba sa petnaest ležajeva i dva zajednička kupatila.Smeštaj je bio za današnje pojmove skroman, ali primeren tadašnjem vremenu i zahtevima gostiju. Objekat je imao centralno grejanje i centralnu toplu vodu, što je u to vreme predstavljalo retkost. Pored starog hotela "Omorika", i planinarskog doma, ovo je bio jedini smeštajni objekat na širem području Tare.

 

Stari objekat pansiona 3M, izgrađen 1971. godine

Pansion 3M sredinom sedamdesetih (levo) i 1983. (desno)


Krajem devedesetih, objekat je temeljno renoviran, izgrađeno je još jedno kupatilo i dozidano novo krilo zgrade sa salom za ručavanje, dve dvokrevetne sobe sa kupatilom i aparatman sa šest ležajeva. Sve sobe u novom krilu zgrade imale su kupatilo.

Dvokrevetna soba (levo) i sala za ručavanje (desno) u krilu zgrade dograđenom krajem devedesetih

Izgled zgrade sa kraja devedesetih


U skladu sa novim zahtevima tržišta, tokom 2011. godine smo izvršili temeljnu rekonstrukciju objekta. Srušen je i iznova sagrađen čitav gornji sprat, tako da se naši smeštajni kapaciteti sada sastoje od četiri moderno opremljena prostrana apartmana i dve dvokrevetne sobe sa kupatilom. Apartmani se sastoje od spavaće, dnevno - kombinovane sobe i kupatila. Sve sobe su moderno nameštene, opremljene televizorima, a gostima je na raspolaganju i WiFi internet.

Današnji izgled zgrade i jednog od apartmana

 

Osim smeštaja nudimo i domaću hranu, u koju između ostalog spadaju i specijaliteti ovoga kraja: pečurke, lokalna pastrmka, šumski med, slatko od borovnica, šumskih jagoda i drugog divljeg šumskog voća. Naravno, tu su i kajmak, sir, domaći pršut, uštipci, i nezaobilazna vruća zapečena lepinja.

 

 

Telefon:            (031)38-59–429

Mob:                     (064) 21-45-259

Email:      recepcija@tara3m.com

Adresa:

Dojčilo i Milka Despotović

Kaluđerske Bare, Srbija


Molimo da nam se obratite za sva dodatna obaveštenja.