Ко смо ми?


С поносом истичемо да смо породични пансион са најдужом непрекидном традицијом на Тари, а вероватно и у овом делу Србије. Туризмом се бавимо још од 1964. године и увек смо тежили  да се код нас сви они којима су мир, опуштање и уживање у природи важнији од ноћног живота и провода осећају пријатно и опуштено. Скоро педесет година успешног рада речито говори да смо у томе и успели. Фотографије у наставку ће вам дочарати како смо током времена градили и унапређивали објекат и ниво услуге.

Поред заљубљеника у природу, планинара и спортиста, наши стални гости су и бројне установе и организације, као што су дечја обданишта, планинарска и културно уметничка друштва.  

КРАТАК ИСТОРИЈАТ НАШЕГ ПАНСИОНА

Прве госте смо примили још далеке 1964. године у старој породичној кући са  осам лежајева. Седам година касније, подижемо нову кућу, наменски пројектовану за смештај гостију. Кућа је имала седам соба са петнаест лежајева и два заједничка купатила.Смештај је био за данашње појмове скроман, али примерен тадашњем времену и захтевима гостију. Објекат је имао централно грејање и централну топлу воду, што је у то време представљало реткост. Поред старог хотела "Оморика", и планинарског дома, ово је био једини смештајни објекат на ширем подручју Таре.

 

Стари објекат пансиона 3М изграђен 1971. године

Пансион 3М средином седамдесетих (лево) и 1983. (десно)


Крајем деведесетих, објекат је темељно реновиран, изграђено је још једно купатило и дозидано ново крило крило зграде са салом за ручавање, две двокреветне собе са купатилом и апартманом са шест лежајева. Све собе у новом крилу зграде имале су купатило.

Двокреветна соба (лево) и сала за ручавање (десно) у крилу зграде дограђеном крајем деведесетих

Изглед зграде са краја деведесетих


У складу са новим захтевима тржишта, током 2011. године смо извршили темељну реконструкцију објекта. Срушен је и изнова саграђен читав горњи спрат, тако да се наши смештајни капацитети сада састоје од четири модерно опремљена пространа апартмана и две двокреветне собе са купатилом. Апартмани се састоје од спаваће, дневно - комбиноване собе и купатила. Све собе су модерно намештене, опремљене телевизорима, а гостима је на располагању и WiFi  интернет.

Данашњи изглед зграде и једног од апартмана

 

Осим смештаја нудимо и домаћу храну, у коју између осталог спадају и специјалитети овога краја: печурке, локална пастрмка, шумски мед, слатко од боровница, шумских јагода и другог дивљег шумског воћа. Наравно, ту су и кајмак, сир, домаћи пршут, уштипци, и незаобилазна врућа запечена лепиња.

 

 

Телефон:            (031)38-59–429

Моб:                     (064) 21-45-259

Email:      recepcija@tara3m.com

Aдреса:

Дојчило и Милка Деспотовић

Калуђерске Баре, Србија


Молимо да нам се обратите за сва додатна обавештења.